PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611948}
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 14976
Minecraft
powrót do forum gry Minecraft

Kiedyś się śmiałem z tej gry, ale gdy raz jej spróbowałem to od razu wciągnęła mnie na wiele godzin. Od zawsze byłem fanem lego, ale w wieku 25 lat nie wypada już się bawić klockami Lego więc Minecraft jest świetną alternatywą :)

Mariusz005

Na okładce tej gry piszę że jest od 7 lat czyli że to nie jest lego dla dorosłych, ja mam 16 lat i zaczynam grać ale bardzo dużo w to nie gram.

ocenił(a) grę na 10
BIOLLANTE

Oczywiście że Minecraft jest bez ograniczeń wiekowych, "Lego dla dorosłych" napisałem tylko w przenośni.

Mariusz005

Mój mąż i syn (6 lat) grają namiętnie ;)

Mariusz005

need for speed tez ma napisane ze od 7lat ale to nie znaczy ze tylko dla dzieci jest, jak gra nie ma wulgaryzmow i przemocy to dostaje 7+

Mariusz005

Minecraft jest tak znienawidzony przez wiele osób, dlatego, że tyle osób nagrywa go na YT, rozumiem to może denerwować ale nie jest to powód do gróźb śmierci do twórców, albo wulgarnego języka w stosunku do nich, grałem w MC, ale nie gram, bo mam słaby komputer, ale niestety miłość albo nienawiść do minecrafta wypada kryć, bo inaczej w szkole np: Dostaniesz wpierdziel, to robi gra o klockach, która jest od 7 lat, i dla mnie mogła by być jedyną grą na świecie.

ocenił(a) grę na 1
Mariusz005

Ta...lego przynajmniej rozwija inteligencję...natomiast ten crap jest stratą czasu. Budowanie schronów przed potworkami to jak bawienie się w piaskownicy z innymi dziećmi. Popatrzcie sobie na filmiki nagrywają je gówniarze po lat około 9.

ocenił(a) grę na 1
Mariusz005

P.S. Lego dla dorosłych to bycie architektem I PROJEKTOWANIE budynków, a nie bawienie się wirtualnymi klockami, które nawet lego nie dorastają do pięt. Debile.

ocenił(a) grę na 10
Movie_Crash_Man

Czyli według twojego ograniczonego rozumowania, GTA dla dorosłych to chodzenie z bejsbolem po ulicy i napadanie na ludzi.

ocenił(a) grę na 1
Mariusz005

Bycie dorosłym oznacza nie być debilem. Jak wg. twojego ograniczonego rozumowania klocki kwadratowe dla dzieci w wieku przedszkolnym mogą być dla dorosłych ?

Movie_Crash_Man

Czemu zabraniasz dorosłym bycia debilem? Dobrze wiesz, że dla niektórych to za wiele.

ocenił(a) grę na 1
Karirsu

No dla jednego z tematu o nicku Mariusz005 bycie debilem to za mało ale i Karirsu bez przywilejów i bez oceny Minecraft wychodzi na prowadzenie.

Movie_Crash_Man

Pudło... Chodziło mi o przegrywa, który ocenia ludzi po gustach i próbuje wmówić innym, dlaczego dana gra powinna się nie podobać.

Movie_Crash_Man

Minecraft ma strasznie debilnych graczy, którzy są właśnie debilami, czyli dzieci próbujące szpanować angielskim; dai kabla, albo moje ulubione: Diaxy, Ja pizgam... Sam nie jestem nawet dorosły, i nie jestem nastolatkiem, ale nie jestem niedowalonym dzieciaczkiem który mówi o majnkraft w szkole, jak to zabiuem ukiem krepera. Gram w ,,NORMALNE'' gry, typu GTA, ale również tęsknię za majnkraftem, w którego cisnąłem 2 lata temu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 1
Cejot_Jot

wg. tego idioty chodzenie po ulicy z bejsbolem to gra. Za dużo majnkrafta zniszczyło mu komórki w mózgu

Movie_Crash_Man

To niby czym jest GTA? Produktem mlecznym? Może Tobie przydało by się trochę Minecrafta, bo widać System Shocki źle wpływają na rozwój. Ciągłe wywoływanie absurdalnych burz na forach i obrażanie innych użytkowników jest po prostu infantylne. Możesz tyle dyskutować o Minecrafcie i nie potrafisz docenić tej produkcji? Zresztą ocenienie czegoś na jeden gdy się nie miało z tym żadnej styczności jest w mojej opinii czystym idiotyzmem. Ehh, dałem się porwać prowokacji. Nie warto z Tobą dłużej rozmawiać bo i tak nie masz nic do powiedzenia ;) Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.

ocenił(a) grę na 1
1234Marik1234

Nie mam nic do dodania na temat majnkrafta tak jak jego fani natomiast o crapach się nie rozmawia.

Movie_Crash_Man

Jeśli naprawdę uważasz, że dorośli używają LEGO do budowania projektów architektonicznych to zafundujesz mi ubaw po pachy. "Debil" w czystej postaci :) Tych oto klocków które twoja ograniczona głowa zaszufladkowała tylko do budowania zameczków i wieżyczek używa się w programowaniu i robotyce. Jak byś skończył gimnazjum i szkołę średnią to może byś zauważył że takie zestawy pojawiają się na uczelniach wyższych. Wiem że nie obrażałeś LEGO tylko Minecrafta, ale o tej grze masz tak samo płytkie pojęcie: "Budowanie schronów przed potworkami". Jak byś choć raz włączył grę zauważyłbyś istnienie w niej "czerwonego proszku" (to tylko jeden przykład) przedmiotu za pomocą którego można tworzyć układy scalone, bramki logiczne NOR, XOR itd. Minecraft daje Ci nieograniczone możliwości budowania mechanizmów, idee architektury systemów komputerowych da się wykorzystać w tej właśnie grze. Dlatego Minecraft jest też grą dla dorosłych. Nadawał by się świetnie do nauki dzieciaków w szkołach podstaw informatyki. Jeśli ktoś się zatrzymał intelektem na poziomie podstawówki to zbuduje z bloków domek i jego możliwości się skończą. Szkoda mi tylko Ciebie, za kilka lat spojrzysz na swoje posty i będziesz czuł ogromny wstyd :(

ocenił(a) grę na 1
1234Marik1234

Napisałem, że architekt to nie zabawa klockami lego ani minecraft napisałem również że mincefraft to klocki dla ograniczonych umysłowo dzieci.

W programowaniu i robotyce używa się klocków minecrafta i lego ?No to w takim razie ty jesteś debil XD

Tak się składa że ja tworzę gry, a nie zajmuje się dziecinnymi klockami z minecrafta. To nie pełni żadnej roli poza byciem zabawkądla dzieci.

Ty kiedy wyjdziesz jądra starego i ewoluujesz do postaci zygoty może zrozumiesz, że minecraft to zabawka dla dzieci.
Za kilka lat kiedy spojrzę na swoje posty będę czul wstyd ? Raczej dumę, że nie załapałem się na gówno dla dzieci, w które grają stare niedorozwoje. Wolę tworzyć gry (co robię od lat) zamiast grać w gówno dla niedorozwojów. To się nie zmieni, a co ma być za kilka lat to nie wiem - minecraft przestanie być zabawką dla dzieci i się przekonam ? Chyba śnisz.

Movie_Crash_Man

Wybacz, po charakterze twoich wypowiedzi wywoskowałem, że jesteś dzieciakiem. Nie pisałem nic o używaniu minecrafta przez informatyków do programowania. W robotyce używa się LEGO, nie minecrafta. Zresztą skoro jesteś twórcą gier to tym bardziej powinieneś docenić Minecrafta, gdyż jest to dobra produkcja indie (nawet jeśli by miała mniejsze możliwości i byłaby tylko dla dzieci). Tworzysz sam gry mobilne/przeglądarkowe, czy programujesz w dużych projektach? Jakich języków używasz? Pytam, bo prostu wydajesz się być mało wiarygodny. Dziwi mnie czemu wojujesz tak we wszystkich tematach skoro uważasz, że w grę grają same dzieci. Oceniasz coś o czym jak widać nie miałeś pojęcia i wchodzisz na forum kłócić się z 9latkami? Czy jest ci przykro, że robisz gry od lat a sukces osiągają mózgi z Mojang, bo potrafią zrobić coś innowacyjnego?

ocenił(a) grę na 1
1234Marik1234

W językach to co najwyżej sobie mogę poprogramować podstawy wyświetlania grafiki i obsługi dźwięku - całość tworzę raczej na językach skryptowych. C++/Ruby. To co tworzę to gry na różnorodnych mechanikach oparte na fabule również zwykle własnej z wykreowaną psychologią postaci. Nie grałem w to, ale wystarczyło obejrzeć kilka filmów na youtube. W to grają głównie 10 letnie dzieci nagrywają budowanie domków z klocków. Nic z ciekawych algorytmów nie było prezentowane. Jeśli jednak piszesz, że minecraft to rozgrywka dla dorosłych to pokaż mi te dziesiątki setki filmów nagrywanych przez dorosłych pokazujących złożone mechanizmy jak układy elektroniczne czy programowe...No pokaż. Powinny być tego setki, tysiące na youtube po wklepaniu minecraft, ale nie ma dlaczego ? Bo minecraft jest dla dzieci tak jak dzieci mogą się uczyć programowania minecraftem, bo dorosły to sobie przecież bierze dokumentacje języka programowania , a nie bawi zabawką.
Piszę dostosowując się do poziomu zwolenników danego dzieła. Zauważyłem, że minecraftem interesują się głównie dzieci ze szkoły podstawowej. Minecraft w wersji oryginalnej ma to wszystko o czym pisałeś ? Szczerze wątpię.

Movie_Crash_Man

Teraz mogę w to uwierzyć, po prostu kto jak kto ale wydawało mi się że osoba tworząca gry docenia inne produkcje niezależne. Zmyliły mnie po prostu niskie noty dla takich tytułów jak Fez, Super Meat Boy, Limbo czy chociażby Minecraft - gry tworzone przez jednego lub kilku twórców będące perełkami w swojej kategorii. No ale nie każdemu mogą się podobać wiadomo.
Owszem duża większość osób grających w Minecrafta to właśnie dzieciaki, które szybko chwytają prosty interfejs i idee gry online, po czym kreują ogromną społeczność zasilaną bezwartościowymi filmami na YT - o tym nic mi nie wiadomo bo nigdy takowych nie oglądałem, ale pewnie z tym masz rację. Co do mechanizmów to znalazłem kilka urządzeń które naprawdę robią wrażenie:

http://www.youtube.com/watch?v=qt1fOED0vC8
http://www.youtube.com/watch?v=aQqWorbrAaY
http://www.youtube.com/watch?v=wgJfVRhotlQ

Oczywiście nie wiem jakim trzeba być szaleńcem by poświęcić tyle czasu na zrobienie czegoś takiego, ale to tylko przykład możliwości tej gry. Napisałeś że Lego rozwija a ten "crap" nie, wydaje mi się że każde głupie układanie klocków jeden na drugim w celu utworzenia kształtu rozwija u dziecka kreatywność. W tej grze ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia, jeden dzieciak wstawi drzwi do domu i tyle, a inny wpadnie na pomysł stworzenia mechanizmu zwodzonego mostu.

"Minecraft w wersji oryginalnej ma to wszystko o czym pisałeś ?" Owszem wszystko to było dostępne od samego początku: obwody z czerwonego proszku, przekaźniki, komparatory, dźwignie, przyciski, płyty naciskowe i inne indykatory/efektory. Gra pozwala tworzyć nam układy elektryczne, kontrolować natężenie i przepływ prądu. To wszystko było zamierzeniem twórców - by dać ogromne możliwości z podstawowych elementów. Sandbox w najlepszej postaci.
Wybacz za wrogość mojej pierwszej wypowiedzi, dałem się ponieść prowokacji (ocena 1). Po prostu uważam, że jest to gra godna uwagi i nawet dorośli mogą znaleźć w niej coś dla siebie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

ocenił(a) grę na 1
1234Marik1234

To, że ktoś do gry teletubisie doda moda na np: emulację np: urządzeń elektrycznych nie sprawi, że to będzie gra dla dorosłych ale edukacyjna gra dla dzieci.

1234Marik1234

Znasz pojęcie AFOL? Adult fan of lego, ludzie którzy budują dioramy z setek tysięcy klocków, albo kolekcjonerzy, którzy zbierają co 2 zestaw lego.

Filmy_Gry

Nie rozumiem czemu mi to mówisz ale dzięki, nie słyszałem wcześniej tego skrótu.